Eijo
Image default
Business

Zelf aan de slag met het bouwen van een sauna.

Wanneer je je woning graag van een nieuwe sauna voorziet, kun je ervoor kiezen om een compleet pakket aan te schaffen of met losse onderdelen er zelf een in elkaar te zetten. In beide gevallen is het BouwJeEigenSauna dat je bijstaat in dit proces. De medewerkers van deze online webshop staan voor je klaar om je te voorzien van advies, het juiste materiaal aan te reiken en te informeren over het gebruik hiervan. Dit alles om tot een zo goed mogelijke sauna te komen, waarin je kunt ontspannen en genieten, jezelf kunt reinigen en opladen. Hieronder volgt een uitleg van wat BouwJeEigenSauna voor jou kan betekenen, wanneer jij naar zo’n prachtige cabine op zoekt bent.

 

Het benodigde materiaal

De website van BouwJeEigenSauna voorziet je van verscheidene lagen informatie op het gebied van sauna’s. Daarnaast kun je er je aankopen doen op het moment dat je een compleet gebouwde sauna wilt aanschaffen of er een in elkaar wilt zetten. Zo kun je bijvoorbeeld stoomcabines die nog dienen te worden ingebouwd, geprefabriceerde cabines in diverse uitvoeringen, kant en klare sauna’s, en materialen bouwpakketten aanschaffen. Wanneer je zelf aan de slag gaat, ga je op de website van BouwJeEigenSauna op zoek naar hout en overige bouwmaterialen, isolatiemateriaal, deuren en vensters, ventilatiemateriaal, hang- en sluitwerk, afkoelmechanismes, accessoires en overig maatwerk. Kennis van zaken is uiteraard vereist, maar die kan altijd worden opgeschroefd naar mate het werk dichterbij komt en gedurende het proces.

Stappenplan

Bij de aanschaf of bouw van een sauna is er altijd een aantal zaken waarmee je rekening moet houden. Bij de aanschaf ervan is het stappenplan uiteraard korter dan bij constructie. Je moet bijvoorbeeld weten wat voort soort sauna je wilt hebben, waar je de sauna wilt plaatsen, hoeveel man je er tegelijkertijd in kwijt wilt en wat je budget is. Denk daarnaast niet alleen aan het gebruik van de sauna zelf, maar ook het ritueel dat daarbij hoort. Wanneer je in de nabije omgeving over een dompelbad- of ton, of een douche kunt beschikken, is dat een ideale aanvulling op de totale belevenis. Bovendien moet je nieuwe energiekosten en de aanschaf van speciale, sauna-gerelateerde accessoires in gedachte houden. Eventueel kan een elektrische oven worden vervangen door een kachel met hout.

 

Zodra je zelf een sauna in elkaar gaat sleutelen, moet je sowieso rekening houden met de hierboven genoemde vraagstukken. Maar er komt natuurlijk nog meer bij kijken. Zo dien je te weten welk materiaal je wilt gebruiken. Meestal is dit hout, dat overigens wel geschikt moet zijn tegen extreem vochtige of droge omstandigheden en hoge temperaturen. Ook moet je jezelf de vraag stellen wat het maximaal beschikbare elektrische vermogen is. Dit heeft gevolgen voor het soort kachel dat je moet gebruiken en de afmetingen de je voor de sauna kunt gebruiken. Bovendien moet de indeling van de sauna aan de juiste eisen voldoen en moet je het juiste materiaal ter beschikking hebben. Dit alles om je sauna en de ervaring optimaal te kunnen benutten.