Eijo
Image default
Business

Wat zijn de best verkochte defibrillatoren?

Een geautomatiseerde externe defibrillator of AED heeft veel meer invloed op de overlevingskans van patiënten met een hartstilstand dan reanimatie.
Een aed apparaat is het meest effectief direct na een hartstilstand. De gemiddelde ambulance response tijd is 11 minuten, terwijl hersenbeschadiging over het algemeen binnen de eerste vijf minuten optreedt. Dit betekent dat het hebben van een publiek toegankelijke AED het verschil kan zijn tussen leven en dood.

Het kan en zal levens redden

Elk jaar doodt een hartstilstand twee keer zoveel mensen als dikke darmkanker, borstkanker en prostaatkanker samen. Hartstilstand is niet hetzelfde als een hartaanval en kan worden veroorzaakt door een aantal factoren, waaronder hartritmestoornissen, elektrocutie, verstikking, verdrinking en trauma. Dit betekent dat iedereen, ook kinderen, een hartstilstand kan krijgen, ongeacht de algemene gezondheidstoestand of de leeftijd.

Een AED kan veilig worden gebruikt op kinderen met behulp van pediatrische pads. Een hartstilstand zorgt ervoor dat het hart abrupt stopt. De schokken die door een geautomatiseerde externe defibrillator worden toegediend, starten het hart weer op een normaal ritme. De AED kan het hartritme van de patiënt lezen. Zo zal iemand die geen hartstilstand heeft ook niet geschokt worden.

Related Posts

Een specifieke zijden sjaal voor mijn vrouw

Wat kun je laten registreren als merk?

Schitterende Israël reizen