Eijo
Image default
Business

Wat kun je laten registreren als merk?

Wanneer noem je iets en merk en wanneer niet? Je kunt veel verschillende zaken laten registreren als merk, maar welke precies? Dat gaan we behandelen in dit artikel. Bij het registreren van een merk, denk je waarschijnlijk al snel aan een merknaam zoals de naam van een winkel of een product. Maar er zijn daarnaast nog veel meer mogelijkheden die je kunt laten registreren als merk. Welke dit precies zijn? Lees dan snel verder, dan worden deze mogelijkheden opgesomd met een korte begeleidende uitleg zodat je precies begrijpt wat er met de termen wordt bedoeld.

Wat is het merkenrecht?

Het merkenrecht is een onderdeel van het intellectueel eigendomsrecht, wat weer een onderdeel uitmaakt van het privaat recht. Merken zijn tekens die gebruikt worden om bepaalde producten, diensten, namen of titels te onderscheiden van elkaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een pak yoghurt. Wanneer je niet wil dat iemand dezelfde verpakking en naam gaat gebruiken, kun je de naam van het pak yoghurt vastleggen. Maar ook de uiterlijke kenmerken van het pak, het gebruikte logo en meer kun je laten vastleggen.

Welke merken kun je allemaal registreren?

Er zijn veel onderdelen die je kunt laten registreren als merk. Denk bijvoorbeeld aan een woordmerk, dit kan een merknaam zijn maar ook de naam van een restaurant, radio station of school. Wat daarnaast ook vaak wordt gedaan is het vastleggen van beeldmerk. Hierbij kun je denken aan een herkenbaar uiterlijk kenmerk van bijvoorbeeld een product, logo of naam.

Daarnaast kun je ook de volgende eigenschappen registreren als merk: vormmerk, kleurmerk en klankmerk. Hierbij kun je denken aan de vorm van bepaalde producten, herkenbare kleuren in de huisstijl of een herkenbaar geluid. Dit alles kan worden vastgelegd als zijnde een merk. De opvallende gele kleur van Zwitsal is bijvoorbeeld ook erg herkenbaar voor het merk, grote kans dus dat zij dit ook hebben vastgelegd als merk. Conflicten? Schakel dan een merkenrecht advocaat in!

https://www.lawfox.nl/intellectueel-eigendomsrecht/inbreuk-merkenrecht/

Related Posts

Offerte schilderwerk

Bedrijfshalverlichting van Schréder

Hoe EKH.nl mijn bedrijf redde