Eijo
Image default
Business

Wat is acupunctuur Ede?

Bent u op zoek naar een of meerdere behandelingen Acupunctuur in Ede? Dan hoeft u niet meer verder te zoeken. Bij Acupunctuur Qi bent u op de juiste plek. Ook al bent u wellicht niet toevallig op deze blog terecht gekomen, allereerst een korte uitleg over hoe acupunctuur werkt en wat het is. Acupunctuur is een vorm van behandeling waarbij zeer dunne naalden op specifieke plaatsen in het lichaam op verschillende diepten door de huid worden ingebracht. Onderzoek heeft aangetoond dat het pijn kan verlichten, en het wordt gebruikt voor een breed scala aan klachten.

Hoe acupunctuur wetenschappelijk werkt blijft echter vrij onduidelijk. Sommige mensen beweren dat het werkt door het in evenwicht brengen van vitale energie, terwijl anderen geloven dat het een neurologisch effect heeft. Helaas blijft acupunctuur controversieel onder westerse artsen en wetenschappers.

Hoe werkt acupunctuur Qi in Ede?

Ook bij Acupunctuur QI in Ede worden naalden op bepaalde punten in de huid ingebracht met het oog op het in evenwicht brengen van energie. Dit kan het welzijn helpen verbeteren. De traditionele Chinese geneeskunde legt uit dat gezondheid het resultaat is van een harmonieus evenwicht tussen de complementaire uitersten “yin” en “yang” en van de levenskracht die bekend staat als “qi”, uitgesproken “chi”. Ziekte zou het gevolg zijn van een gebrek aan evenwicht tussen de krachten. Er wordt gezegd dat Qi door meridianen, of paden, in het menselijk lichaam stroomt. Deze meridianen en energiestromen zijn toegankelijk via 350 acupunctuurpunten in het lichaam.

Het inbrengen van naalden in deze punten met de juiste combinaties kan de energiestroom weer in evenwicht brengen. Sommige deskundigen hebben gebruik gemaakt van neurowetenschappen om acupunctuur te verklaren. Acupunctuurpunten worden gezien als plaatsen waar zenuwen, spieren en bindweefsel kunnen worden gestimuleerd. De stimulatie verhoogt de doorbloeding, terwijl tegelijkertijd de activiteit van de natuurlijke pijnstillers van het lichaam wordt geactiveerd.

Wanneer kan acupunctuur verlichting bieden?

Acupunctuur kan helpen bij het verlichten van spanningshoofdpijn en migraine. Maar ook bij lage rugklachten, nekklachten en artrose.

In 2003 heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) een aantal aandoeningen opgesomd waarvan zij zegt dat acupunctuur effectief is gebleken bij o.a.: Hoge en lage bloeddruk, door chemotherapie veroorzaakte misselijkheid en braken, aangezichtspijn, ochtendmisselijkheid, tennisarm, ischias, tandpijn. Andere aandoeningen waarvoor de WHO zegt dat acupunctuur kan helpen, maar meer bewijs nodig is, zijn o.a.: fibromyalgie, rook- en alcoholverslaving, stijve nek, vasculaire dementie, kinkhoest of Gilles de la Tourette syndroom.

Maakt u gerust een vrijblijvende afspraak voor een intake om te bespreken welke mogelijkheden de professionals van Acupunctuur Qi in Ede voor u heeft.

Related Posts

De mogelijkheden van dak en gevelbeplating

JZ Fietstechniek Veenendaal

Offerte schilderwerk