Eijo
Image default
Business

Waaraan herken je goede rijscholen?

Er zijn duizenden rijscholen in Nederland maar waaraan herken je nou een goede rijschool? Het is natuurlijk handig om een rijschool bij jou uit de buurt te nemen. Begin eerst online research te doen naar rijscholen in jouw regio. Bekijk de website en lees de recensies van klanten. Informeer ook eens in je vrienden- en kennissenkring en vraag of ze tevreden waren over de betreffende rijschool en de rijinstructeur. Meer informatie via onze blogwebsite Auto-of-trein.nl

Slagingspercentage rijscholen

Heb je enkele rijscholen op het oog check dan eerst het slagingspercentage van de leerlingen van die rijschool. Het slagingspercentage zegt natuurlijk ook wel iets over de rijschool. Het CBR is namelijk verplicht om de slagingspercentages van alle ingeschreven rijscholen openbaar te maken. Het betreft hier de praktijkexamens van de afgelopen vier kwartalen en deze gegevens worden elk kwartaal vernieuwd. Deze examens zijn op te vragen via de site rijschoolgegevens. Op deze site staat bovenaan het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in de buurt. Zo kun je eenvoudig de cijfers van de verschillende scholen vergelijken. Wat meteen opvalt, is dat de verschillen heel groot zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld rijscholen met een slagingspercentage van 6-10% en rijscholen met een slagingspercentage van 66-70%. Waar je wel heel goed op moet letten is het aantal examens dat werd afgelegd. Als een net beginnende rijschool namelijk maar 3 leerlingen heeft laten afrijden en deze zijn alle 3 geslaagd dan heeft deze rijschool zonder al te veel moeite al een slagingspercentage van 100%. Al met al loont het zeker de moeite om deze site eerst te checken.

Prijzen rijscholen

Als je eenmaal een aantal goede rijscholen hebt gevonden kun je je gaan verdiepen in de prijzen. Er zijn rijscholen die enorm stunten met de lesprijzen en deze onder het gemiddelde aanbieden om zo klanten te trekken. Dit betekent echter niet dat jij als klant aan het eind van je rijopleiding ook goedkoper uit bent bij deze rijschool. Vaak heb je heel veel lessen nodig om uiteindelijk te mogen afrijden en dan is het nog zaak dat je in 1x slaagt. Investeer dan liever in een goede rijschool. Ook al zijn de prijzen vaak iets hoger, door de goede kwaliteit van de lessen heb je er vaak minder nodig en is de kans dat je in één keer slaagt hoger.

 

Related Posts

Afscheidscadeau voor je collega dat je het liefst zelf wil houden

Taxichauffeurs weer aan het rijden

Hoe verloopt een wortelkanaalbehandeling?