Eijo
Image default
Business

Vloeibaar stikstof is een veelzijdig en divers gas

Wat is vloeibaar stikstof?

Vloeibaar stikstof staat bekend als een veelzijdig en divers gas. Het wordt voornamelijk in de moderne levensmiddelen- en drankenindustrie zeer flexibel toegepast. Stikstof is als hoofdcomponent van de normale omgevingslucht kleur-, reuk- en smaakloos. Daarnaast is vloeibaar stikstof reactie remmend, niet brandbaar en onschadelijk als je kijkt naar de voedingsfysiologie. Bij ons als gasleverancier wordt stikstof cryogeen geproduceerd door middel van luchtsplitsing. Onze handige en betrouwbare wijze van stikstofvoorziening is speciaal afgestemd op jouw behoeften. De mobiele cryo services van ons als gasleverancier staat op elk gewenst moment tot jouw dienst.

 

De verschillende toepassingen van vloeibaar stikstof

Vloeibaar stikstof kent veel verschillende toepassingen. De meest voorkomende toepassingen hiervan zijn dat vloeibaar stikstof wordt ingezet als verpakkingsgas voor levensmiddelen, drijfgas voor vloeibare levensmiddelen in spuitbussen, moleculair koken, invriezen, vriesdrogen, bottelen van dranken, inertiseren en nog veel meer andere toepassingen. Vloeibare stikstof is in een groot aantal processen in de industrie en geneeskunde absoluut onmisbaar. Voornamelijk bij cryogene toepassingen komen de natuurlijke voordelen van stikstof goed tot zijn recht. Vloeibaar stikstof is chemisch inert, dat betekent dat het gas geur- en smaakloos is. Daarnaast is het niet giftig en verdampt het volledig als het in contact komt met de omgevingslucht.

 

Bestel vloeibare stikstof bij een erkende gasleverancier

Bij sommige toepassingen is de behoefte aan stikstof constant laag of verdeeld over een groot aantal werkplekken. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat de behoefte plots ontstaat. Een stikstofvoorziening met vaste geïnstalleerde tanksystemen van een grote capaciteit is in dit soort gevallen niet geschikt. Daarom bieden wij ook mobiele koelservices aan. Voor een kostenbesparende levering van kleine hoeveelheden vloeibare stikstof. Of je nu opzoek bent naar een kleine of grote hoeveelheid vloeibare stikstof, je bent bij ons als gasleverancier aan het juiste adres. Neem contact met ons op voor meer informatie.