Eijo
Image default
Business

Veilig werken doe je met een ATEX floodlamp

Op zware industrieën is veiligheid en veilig werken enorm belangrijk. Het gaat om locaties die een risico met zich mee dragen en daarom is het niet vanzelfsprekend dat al het materiaal geschikt is voor die plaatsen. Neem bijvoorbeeld verlichting. Als je op een kantoor werkt of thuis een nieuwe lamp nodig hebt ga je naar de dichtstbijzijnde winkel. Bij zware industriële locaties werkt dit niet zo. Hier zijn strenge regels over wat wel en niet mag in verband met een verhoogd risico op explosiegevaar. Mocht je verlichting nodig hebben voor bijvoorbeeld een olieplatform of een andere locatie die behoort tot zone 1/2/21 of 22. Dan kan dit artikel je meer informatie geven over floodlights van ATEX.

Wat zijn floodlights?

Een floodlight lamp is een ideale lamp om te gebruiken op vele toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan olieplatform zoal net al genoemd, maar ook op schepen is dit de ideale lamp. Ook in gebieden met een risico op explosie is dit een goede verlichtingsbron omdat deze goed bestand is tegen dampen, gassen, nevels en stof. Gebruik een floodlight lamp in gasgroep II of IIB+H2 en gebruik verschillende verlichtingsbronnen (QT/HIT/HST).

Ruime keuze aan lampen

Floodlights zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten en maten. Neem bijvoorbeeld het 6121 armatuur, deze is verkrijgbaar in verschillende wattages en is voorzien van een interne reflector waardoor je zowel een smalle als brede lichtbundel kunt kiezen. Daarnaast is er ook de 6521 floodlight, verkrijgbaar in RVS en ook voorzien van een interne reflector. Tot slot is er nog de keuze tot een 6525 model floodlights. Deze lamp is voorzien van de nieuwst led technologie en kan tot wel 100.000 uren branden. Geschikt voor zowel offshore als onshore en zone 1/2/21/22. Keuze genoeg, zolang je maar precies weet waar je naar op zoek bent. Weet je dit nog niet precies? Ga dan naar https://zone-atex.nl/floodlights/ en lees alles wat je moet weten.

 

https://zone-atex.nl/floodlights/

Related Posts

Dierentandheelkunde is belangrijk voor uw dier!

Diamanten ringen, voor elke gelegenheid

Schilder in Wijchen gezocht?