Eijo
Image default
Business

Tips voor extra bescherming tegen brandgevaar

Veel mensen geloven vaak nog dat rieten daken tegenwoordig nog steeds brandgevaarlijk zijn. Echter hebben er de afgelopen jaren enorm veel ontwikkelingen en uitvindingen plaatsgevonden, waardoor het brandgevaar kan afnemen. Toch zijn veel mensen nog niet bekend met deze mogelijkheden.

In dit artikel zullen de diverse mogelijkheden besproken worden. Hierbij worden een schroefdak, brandvertragende coating en bliksemafleider benoemd. Benieuwd naar de werking van deze onderdelen? Lees snel verder!

Schroefdak

Het dak kan op diverse manieren gedekt worden, waarvan een schroefdak een optie is. Deze constructie heeft, ten opzichte van een traditioneel gedekt dak, geen luchtspoor of open ruimte onder het riet. Hierdoor kan het zuurstof zich niet vrij bewegen door de ruimte, waardoor de brand zich minder snel zal verspreiden over een groot oppervlakte. Het riet wordt bij een schroefdak namelijk rechtstreeks op de gesloten ondergrond aangebracht. Bij een brand zal het riet slechts smeulen.

Brandvertragende coating

Ook is het mogelijk om gebruik te maken van een brandvertragende coating. De coating zijn niet schadelijk voor het riet en zullen dienen als extra bescherming tegen brandgevaar. Indien de coating netjes wordt aangebracht op het riet zal het riet optimaal beschermd zijn tegen mogelijke brand. Echter is de juiste manier van aanbrengen van groot belang voor de juiste werking, waardoor veel huishoudens deze taak uit handen geven aan rietdekkers.

Bliksemafleider

Om brand af te wenden, kun je ook een bliksemafleider plaatsen. Uiteraard is deze toevoeging enkel effectief als de betreffende woning risico loopt op een blikseminslag. Onder meer voor woningen op een open gebied of in de hoogte kan de bliksemafleider essentieel zijn. Ook een traditioneel gedekt dak kan invloed hebben op de kans van een blikseminslag.

http://rietwerk.nl