Eijo
Image default
Business

Taxichauffeurs weer aan het rijden

Taxichauffeurs komen terug

Beperkingen worden opgeheven, en dat geldt ook voor taxiritten.

Dat zijn meer passagiers voor Taxibestellen.nl

“Vroeger hadden chauffeurs op Schiphol 200 euro tot 300 euro omzet, tijden corona bijna nul. Nu kunnen we elke dag iets verdienen. Dat betekent dat het een goede zaak is en zo druk,’ zei chauufeur Tom.

Een van de redenen hiervoor zijn de hoge prijzen van Uber en Lyft, apps die de taxi-industrie domineerden door de prijzen van vast taxi’s te onderbieden.

“Ik praat met de passagier en ze zeggen: ‘Uber, de kosten zijn nu te veel. We komen terug naar de taxi”, zei Tom.

Passagiers zeggen dat ze het dubbele betalen van wat ze gewend zijn te betalen.

“Ik betaal meestal  25 a  30 euro, en ik betaalde 40 a 45 euro,” zei Katherine Ford over reizen vanuit haar huis in Amsterdam om vrienden te bezoeken. “Ik had geen andere keuze dan te betalen. Mijn reactie was als, ‘Wauw, meen je het serieus?’”

 

Rayna Ganabathi zei dat de prijsstijgingen op de Uber apps frustrerend zijn. ‘Ik maak me er niet eens druk om,’ zei ze.

Ze liet een recent ontvangstbewijs van Lyft zien dat 8,97 was voor een reis van vier en een halve minuut.

“Vorig jaar was het  3 euro  voor een rit, en nu is het  9 euro, zei Tim.

Naarmate het weer warmer werd en de beperkingen werden opgeheven, steeg de dagelijkse ritten met Schipholtaxi’s van januari tot maart met 40% tot 61.643 ritten, de meest actuele gegevens die beschikbaar zijn van de Schiphol groep.

Grote e-hail-apps, zoals Uber en Lyft, zagen in die periode een toename van 20% in reizen tot meer dan 458.777.

Uber en Lyft, die te maken kregen met nieuwe regels voor het betalen van chauffeurs en een limiet voor gehuurde auto’s, zeiden dat er te weinig chauffeurs zijn om aan de vraag te voldoen. Met financiële prikkels proberen de bedrijven chauffeurs te verleiden om achter het stuur te kruipen.

Tot die tijd moeten e-hail-apps concurreren met het openbaar vervoer en Schipholtaxi’s.

“Ik heb het gevoel dat veel van mijn vrienden meer Schiphol taxi’s zijn gaan gebruiken en me hebben gezegd om het te gaan gebruiken omdat het veel goedkoper is dan de apps, dus ik ga dat zeker als een optie houden,” zei Tim.

Eerste gele taxi van Tesla Model 3 NYC gaat de weg op

De Tesla Model 3 is het eerste elektrische voertuig dat is goedgekeurd als gele taxi in New York City, en de eerste is de weg op.

In oktober 2019 meldde Electrek als eerste dat de New York City Taxi and Limousine Commission (TLC), die toezicht houdt op de vloot van gele taxi’s van de stad, de Tesla Model 3 heeft goedgekeurd als het eerste elektrische voertuig dat in aanmerking komt om een ​​gele taxi te worden in New York City.

Een heel jaar later vernamen we dat de eerste gele taxi’s van Tesla Model 3 de weg opgaan in New York – een kickstart voor de elektrificatie van de iconische vloot van meer dan 13.000 taxi’s in de stad.

Electrek-lezer Albert Lee zag een Tesla Model 3 met de officiële NYC-taxi-livrei in Manhattan in de buurt van de winkel van Tesla en deelde een foto van de elektrische auto:

We hebben eerder de allereerste Tesla Taxi-chauffeur in Noord-Amerika behandeld toen zijn Model S in 2017 100.000 mijl bereikte.

Meer taxichauffeurs en bedrijven kijken nu, net als de gele taxi’s van New York, naar Model 3 omdat de economie heel logisch is.

Vorig jaar berichtten we over Columbus Yellow Cab waarin werd aangekondigd dat het 10 Tesla Model 3-voertuigen heeft gekocht om de elektrificatie van zijn vloot van 170 taxi’s te versnellen.

We hoorden ook dat een vloot van 40 Tesla Model 3’s in Madison de eerste volledig elektrische taxiservice in de VS zou worden.

  • Taxi en Schiphol taxi | Taxibestellen.nl
  • Adres: Evert van Beekstraat 11118 CL Schiphol
  • Telefoon: 036-200 22 65
  • Openingstijden: 24 uur per dag geopend
  • Categorie: Taxibedrijf
  • Bedrijfsprofiel : Schiphol taxi
  • Website: Schiphol taxi | Taxibestellen.nl

Electrek’s Take

Meer mensen beginnen de cijfers te gebruiken en realiseren zich dat elektrische voertuigen, na brandstof- en onderhoudsbesparingen, zichzelf kunnen terugbetalen wanneer ze worden gebruikt in toepassingen die resulteren in meer kilometers.

Politiediensten beginnen om dezelfde redenen veel Tesla Model 3-voertuigen te kopen.

Ik denk dat het een trend is die we in 2021 gaan versnellen.

Tesla word ook op Amsterdam Schiphol AIrport vaak ingezet als taxi. Wel met grote problemen want het bereik en laden schiet niet op voor een Schipholchauffeur