Street dance – Ontdek waarom deze dans zo boeiend is

Eijo

Heb je ooit gehoord van streetdance? Wist u dat streetdance concentratie, evenwicht, motorische coördinatie en verbetering van het cardiorespiratoire systeem bevordert?

Street dance is een unie tussen de verschillende dansen die uit de Noord-Amerikaanse straten kwamen om de wereld te veroveren, zoals Breaking, een echte trend uit de jaren ’80, of hiphop, die in de jaren ’90 zijn hoogtepunt bereikte en vandaag de dag nog steeds in opkomst is.

Kan je niet dansen? Streetdance lessen helpen

Het hectische en intense ritme van de liedjes die gebruikt worden in de streetdance opent ruimte voor vrije expressie en creativiteit, die ook zeer welkom zijn in de streetdance lessen.

Naast plezier en sociale interactie bevorderen streetdance lessen een betere coördinatie van de motoriek, meer uithoudingsvermogen, ontwikkeling van het cardiorespiratoire systeem en verbetering van de hersenactiviteit. Dit zijn goede redenen voor u om uw beste sneakers te dragen en te gaan oefenen.

Wist je dat je met streetdance lessen tot 400 calorieën per uur verbrand? Je verliest calorieën terwijl je plezier hebt

Oefening baart kunst

Deze voordelen zullen afhangen van de mate van conditionering van elke student. Het goede nieuws is dat, ongeacht uw ritme en stijl, uw prestaties alleen maar beter worden na verloop van tijd.

Om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt en je streetdance lessen niet eindigen in blessures, moet je enkele voorzorgsmaatregelen nemen. Wat de kleding betreft, draag comfortabele kleding, zelfs als je eruit ziet alsof je in de jaren ’80 leeft. Een loszittende broek zorgt voor bewegingsvrijheid.

Ook het behouden van vocht is belangrijk, want je gaat veel roeren en dus ook veel zweten. Het ideaal is om isotonica te drinken, dranken die de minerale zouten vervangen die in het zweet verloren gaan.

Wat uw doel ook is, streetdansen kan u momenten van vreugde, ontspanning en, indien regelmatig beoefend, een zeer gezond leven bieden. Wat dacht je ervan om nu te beginnen bij DD Dance Studio.