Eijo
Image default
Business

Pimp je eigen feestkleding

Ok, je wordt uitgenodigd voor een feestje maar dat is vanavond al! Je hebt niets om aan te trekken, je kunt niet even naar de stad gaan, en je hebt totaal geen kleding die bij het feest past. Wat doe je? Ga je toch maar niet, of maak je het beste met wat je hebt? Als je voor de eerste optie kiest hopen we dat je een doos met chocolaatjes, een doos tissues om je tranen te drogen en Netflix paraat hebt, als jij een serieus feestbeest bent kun je zelf je eigen kleding pimpen!

Wat heb je nodig?

Waarschijnlijk heb je wel kleding liggen die je goed staat maar gewoon een beetje saai is. Die kun je als basis gebruiken voor feestkleding. Raap alle stoffen, glinsterende objecten en enigszins interessante accessoires bij elkaar, zoek een schaar, naald en draad en textiel lijm. Dit zijn allemaal dingen die je vast ergens in huis hebt liggen.

Laat jouw kleding schitteren!

Je kunt een saai truitje of jurkje of pantalon omtoveren in echte feestkleding door er glitter op aan te brengen. Als je geen Bedazzler apparaatje hebt kan textiellijm jouw redding zijn. Je hebt vast wel losse kralen of parels, je kunt ook een ketting die je toch niet meer draagt opofferen. Wees creatief en zoek als een raaf naar alle kleine objecten in huis die fonkelen. Je kunt ze vastzetten met textiellijm, of met naald en draad wanneer dat mogelijk is. Misschien heb je studs of doordruk knopen liggen. Je hoeft niet de hele blouse te behangen met glitter, maar met enkele accenten op strategische plekken kun je van een saai kledingstuk een opvallend feestartikel maken.

Combineer kledingstukken

Smijt al jouw kleding op het bed of op een deken en bekijk goed wat je allemaal in de kast hebt verstopt. Door bepaalde saaie kledingstukken te combineren kun je prachtige creaties maken zonder ook maar een schaar of naald in de hand te nemen. Je hebt zeker wat kleding in de kast die je lange tijd niet hebt gedragen maar die uitstekend past bij een nieuw kledingstuk. Mix en match en test de combinaties voor de spiegel, zo maak je een nieuwe creatie die je versteld doet staan!

Combineer stukken kleding

Wanneer je goed overweg kunt met een naaimachine kun je ook als een dokter Frankenstein kledingstukken met elkaar combineren tot een monsterlijke creatie. Zorg bijvoorbeeld dat je altijd wat kant in huis hebt, als je die onder een rok of jurk naait staat het direct veel mooier. Je kunt ook een deel uit een kledingstuk knippen, en daar een stukje kant voor in de plaats naaien voor een fris en opmerkelijk effect. Gooi die zak met kleding die je weg wilde gooien eens om, en ga op zoek naar mooie stoffen om te recyclen. Wie weet komt de ontwerper in jou naar boven!

Met accessoires kun je toveren

En als laatste; met accessoires kun je elke outfit opfleuren en de aandacht naar de juiste plaatsen trekken. Heb je een mooie jurk met een vlekje? Doe er een mooie speld op of draag een leuk sjaaltje. Valt de taille niet lekker? Met de juiste riem staat het plotseling prachtig. En heb je niets meer dan een Little Black Dress? Draag dan sieraden, oorbellen en andere accessoires om het toch een feestelijk tintje te geven. En ja, ook mannen kunnen met een ketting, horloge of riem het verschil maken!

Zorg dat je altijd wat feestkleding paraat hebt, online kun je voor weinig geld de mooiste kleding en accessoires bestellen!

 

https://www.feestbeest.nl/feestkleding.html

Related Posts

Wandtegels restpartijen in Nederland

SiteToGo: een echte WordPress specialist

Darum habe ich mich für eine Holzterrasse entschieden