Eijo
Image default
Business

Nieuwste ontwikkelingen in hoortoestellen

Met de digitale hoortoestellen was er al een grote stap gezet in de ontwikkeling. Echter, deze eerste modellen versterkten het geluid alleen maar. Dit werkt prima in rustige omgevingen. Toch wordt het lastig wanneer er sprake is van achtergrond geluiden. In dat geval kunnen slechthorenden, ook met een gehoorapparaat, de geluiden slecht uit elkaar halen om een gesprek te volgen.

Juist in de sociale omgevingen wordt het daarom lastig om elkander te verstaan. Ook op dit vlak zijn er doorbraken geweest. Het voornaamste hierin schuilt in het onderdrukken van niet belangrijke geluiden. Op het moment dat achtergrond geluiden onderdrukt worden kan men zich beter richten op de spraak.

Technologie brengt u verder

Al deze technologie en ontwikkelingen in hoortoestellen brengt men verder, zodat ook de slechthorenden met gehoorapparaten weer een zekere kwaliteit van leven ervaren. Vooral luidruchtige omgevingen zorgen voor problemen. Achtergrond geluiden kunnen onderdrukt worden, maar soms gaat dit ten koste van de zachte medeklinkers. Ook hier is weer een oplossing voor gevonden: namelijk een zoom-in functie.

Hiermee kunt u uw hoortoestel instellen om alleen geluid vanuit een specifieke directie te ontvangen, in plaats van al het geluid te dempen of versterken. Daarnaast zijn er met de digitale en internet verbonden apparaten nog meer functies bijgekomen. Zo kunt u via Bluetooth naar de radio luisteren via uw gehoorapparaat.

Medische kennis draagt bij

Vooral het onderzoek naar hoe het oor geluiden verwerkt en hoe geluiden zelf invloed hebben op het lichaam heeft de technologie verbeterd. De medische kennis heeft enorm bijgedragen aan de mogelijkheden die we vandaag de dag kennen voor slechthorenden.

Voor bepaalde lichamelijke aandoeningen waardoor het gehoor achteruit gaat kunt u terecht voor hoorzorg. Meestal krijgt u dan een vergoeding voor de kosten. Hoe dit proces precies in elkaar steekt kunt u raadplegen bij uw hoorspecialist in de buurt.

Wanneer u veel comfort heeft bij het luisteren naar geluiden, hoeft uw lichaam zich minder in te spannen. Dit betekent dat u over het algemeen minder vermoeid raakt. Bedrijven zijn alsmaar bezig met het verbeteren van de hoorzorg waardoor niet alleen geluiden weer ontvangen kunnen worden, maar ook de kwaliteit van luisteren omhoog gaat.

 

http://www.hethoorhuis.nl/

Related Posts

Chat website voor dating

Onze zoektocht naar handgemaakte sieraden

SiteToGo: een echte WordPress specialist