Eijo
Image default
Business

Mijn escape room ervaring

Van alle kanten heb ik enthousiaste verhalen gehoord over het fenomeen escape room, maar zelf heb ik het nog niet gedaan. De verhalen hebben me wel een beetje nieuwsgierig gemaakt. Daarom heb ik vanmiddag besloten om een escape room te bezoeken met mijn 2 zoontjes Alex en Sven. Om even te kijken hoe leuk zo’n escape room is. Want zeg nou zelf, is het niet een beetje vreemd om te betalen voor je eigen opsluiting?

Alex en Sven hebben al tijdens een kinderfeestje een keer een escape room gespeeld. Ze zaten al een tijdje aan mijn hoofd te zeuren dat we een keertje een escape room moesten doen. Aangezien het herfstvakantie is,  besloot ik ze dus mee te nemen naar een escape room.
We hadden op internet wat afgespeurd en hebben een leuke escape room in Nijmegen gekozen; de van Gogh Code. Dat leek ons wel leuk, omdat we onlangs nog naar het van Gogh museum waren geweest. Omdat we nog op dezelfde dag willen spelen, heb ik even gebeld of we in de avond nog terecht konden. Gelukkig hadden ze nog plek dus om 20:00 uur reden we richting Nijmegen. De escape room was makkelijk te vinden, gelegen naast het station. Ook  heel handig was dat we voor de escape room konden parkeren.

We stonden voor de escape room en Alex zag de beste tijd voor de van Gogh Code en zei dat we die makkelijk konden verbreken. We werden vriendelijk ontvangen met een kopje thee. De kinderen zijn niet zo thee en kregen beide een kopje warme chocolademelk. Tijdens het drinken kregen we uitleg over het spel. Daarna gingen we de escape room in. De deur werd achter ons op slot gedaan en Sven en Alex begonnen aan alles te trekken en te duwen. Waarschijnlijk gebeurd dat wel vaker, aangezien alles goed vastgeschroefd zat aan de muur en grond.

Het is leuk om te zien hoe de jongens zo enthousiast  bezig waren. Ik heb me even op afstand gehouden en hier en daar geholpen, want de jongens hadden niet veel geduld. Wanneer ze er niet uit kwamen gingen ze weer op zoek naar iets anders. De puzzels waren wel wat pittig maar wel uitdagend. Verder zat er ook een leuke wending in de escape room wat heel leuk was. De jongens werden steeds enthousiaster, maar helaas hadden we het op 2 puzzels na net niet gehaald. Maar de jongens vonden het heel erg leuk en ook ik vond het verrassend leuk.

We mochten de laatste 2 puzzels nog afmaken en daarna gingen we toch met een tevreden gevoel de deur uit. We hadden echt een super leuke ervaring bij een klantvriendelijk escape room!

Related Posts

VOIPZeker 088 nummer

Het beste assortiment houtboren vindt u bij technischeprodukten.nl

Bouwhekken kopen