Eijo
Image default
Business

Meer redenen om loodgieter te worden

 

Ondanks de enorme waardering van het vak is er jaarlijks een tekort aan nieuwe loodgieters. Elk jaar zijn dat er in Nederland ongeveer 800. Het tekort aan loodgieters zorgt er voor dat loodgieters druk en duur zijn. Waarom kiezen eigenlijk niet meer jongeren om loodgieter te worden? Hier onder wat redenen voor jongeren om loodgieter te worden.

 

Elke dag is anders Omdat elk huis en elke loodgieter installatie anders is zijn geen twee dagen hetzelfde. Een loodgieter kan veel verschillende werkzaamheden uitvoeren, bijvoorbeeld het installeren van apparatuur en het nalopen en onderhouden van installaties. Elke dag bestaat uit andere werkzaamheden in andere huizen. Als loodgieter zal je dus niet snel last krijgen van een sleur.

 

Sociaal contact

Als loodgieter heb je veel sociaal contact met mensen. Overal waar je te werk gaat bevinden zich mensen die jouw hulp nodig hebben. Deze mensen zien jou graag omdat je hun problemen kan verhelpen en zullen jou dankbaar zijn. Dit zorgt voor veel leuke interacties over de hele dag. Een bonus is dat je, op de meeste werkplekken, vaak een lekkere koffie of thee krijgt aangeboden en soms zelfs iets te eten!

 

Werken en leren tegelijk

Om het vak te leren volgen aspirerende loodgieters vaak een werk-leer opleiding. Hier leert men het vak door met een meer ervaren loodgieter mee te lopen. Een groot voordeel van dit soort opleiding is dat er direct al geld mee verdient kan worden. In plaats van te betalen voor je opleiding krijg je juist geld toe!

 

Naast bovenstaande voordelen is nog een leuk voordeel te bedenken; je hoeft nooit meer zelf een loodgieter te bellen. Je kunt namelijk zelf thuis aan de slag. Daar heb je dan natuurlijk wel loodgieter producten van hoge kwaliteit voor nodig, en die vind je uiteraard bij loodgietshop.

 

 

Related Posts

Materiaalcontainers voor meer ruimte

Op maat gemaakte bedrijfskleding in Ede

Huurbieding – Een bedrijfspand in de markt zetten tips