Eijo
Image default
Business

Loonadministratie in eigen beheer of uitbesteden?

Wettelijk is elke onderneming in Nederland die loonbelasting op het salaris van de werknemers inhoudt inhoudingsplichting. Wanneer een onderneming inhoudingsplichtig is dan is het bedrijf verplicht om loonadministratie van de werknemers bij te houden. Een loonadministratie bestaat uit verschillende soorten berekeningen. Het is namelijk een verzameling van loonstaat, loonstrookjes en jaaropgaven. Tevens moeten in de administratie alle kosten beschreven zijn. Dus ook onkostenvergoeding reisvergoeding etc. Er zijn verschillende manieren om je jaaradministratie te beheren.

Wanneer je weinig mensen in dienst hebt dan zou je de loonadministratie in eigen beheer kunnen laten. Dit betekent wel dat je hier extra tijd aan kwijt bent naast alle andere werkzaamheden. Daarnaast moet je nauwkeurig en overzichtelijk te werk gaan. Wanneer er weinig werknemers in dienst zijn dan is dit goed te doen.

Wanneer je een groep mensen in dienst neemt is het overzicht bewaren in de loonadministratie wel iets lastiger. Als werkgever ben je hier al snel veel uurtjes aan kwijt. Wanneer je een groep mensen in dienst hebt is het daarom soms effectiever om de loonadministratiekantoren. Hierbij kan er goed worden door besproken welke verantwoordelijkheden het administratiekantoor op zich neemt. Vaak zijn deze administratiekantoren uitstekend op de hoogte welke eisen er worden gesteld aan de loonadministratie en de ontwikkelingen binnen verschillende branches waardoor er een uitstekende loonservice kan worden geboden.

Er zijn dus verschillende voor- en nadelen verbonden aan het inhuren van een loonbureau. Als we het bovenstaande kunnen samen vatten is het grootste voordeel is dat je er geen tijd meer aan kwijt bent en dat je de mogelijke risico’s uit handen geeft omdat je door een expert laat doen. Je hoeft dus geen verdiepende onderzoek te doen naar de regels en je hoeft niet op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen binnen de branche. Daarnaast kan je de focus houden op de hoofdwerkzaamheden. Nadelen zijn wel dat je er geld aan kwijt bent. Toch kan je daar tegenover zeggen dat als je het als werkgever zelf gaat uitvoeren veel tijd aan kwijt bent en dus ook geld in uren.

http://www.cbbs.nl

Related Posts

Slotenmaker Den Haag Prinsegracht

Wandtegels restpartijen in Nederland

Internet Speed Test: How to Run It