Eijo
Image default
Business

HSV-tmp maakt gebruik van specifieke technologieën

Spuitgieten is een techniek die HSV-tmp gebruikt voor de productie van verschillende mechanische componenten. De veelzijdigheid van deze methode maakt een hoogwaardige, goedkope en snelle productie van kunststof onderdelen mogelijk. Wilt u weten welke kunststof spuitgiettechnologieën zij o.a. gebruiken? Lees dan gerust verder.

HSV-tmp maakt gebruik van spuitgieten

HSV-tmp gebruikt een techniek die spuitgieten heet. Bij deze vorm van spuitgieten wordt de typische injectie van gesmolten kunststof ondersteund door het injecteren van gas onder druk in de matrijs. Het gas genereert een luchtbel die het plastic naar de uiteinden van de mal duwt; zo worden bij het uitzetten van de luchtbel verschillende delen gevuld. In de kunststofindustrie worden verschillende vormen gebruikt die zich onderscheiden door de plaats waar het gas wordt geïnjecteerd bij het gieten van het polymeer.

HSV-tmp maakt gebruik van schuimgieten

HSC-tmp gebruikt ook een techniek die schuimgieten heet. Deze techniek biedt een effectieve, betaalbare manier om een hoge weerstand en stijfheid in structurele onderdelen te bereiken. Naast dit voordeel hebben onderdelen van structuurschuim een superieure thermische isolatie, een grotere chemische weerstand en verbeterde elektrische en akoestische eigenschappen. Deze delen bestaan uit een schuimkern tussen twee lagen; deze kern wordt verkregen door een inert gas op te lossen in de hars en dit uit te laten zetten bij het injecteren van de gas-plastic oplossing in de holte van de mal. Waar vinden we onderdelen die gemaakt zijn door middel van foamspuitgieten? Dit proces wordt gebruikt in voertuigpanelen als alternatief om het gewicht van onderdelen te verminderen.

HSC-tmp maakt ook gebruik van multi-materiaal spuitgieten

HSV-tmp maakt gebruik van de mogelijkheid om bij de techniek van spuitgieten meerdere materialen met elkaar te combineren. Op die manier kunnen complexe onderdelen worden gemaakt die door verschillende soorten kunststoffen kunnen worden gevormd. Het grote voordeel van dit kunststof injectieproces is dat onderdelen met een hoge mechanische, thermische en chemische weerstand kunnen worden verkregen.

Wilt u meer weten over alle technieken die HSV-tmp binnen haar bedrijf gebruikt en toepast? Neem gerust contact met hen op voor meer informatie. Dit familiebedrijf dat al sinds 1968 bestaat, staat u graag te woord.