Eijo
Image default
Business

Hoofddeksels

Een hoofddeksel is als een kers op de taart of een dak boven op een huis. Het maakt je outfit compleet. Het maakt het verhaal tot een geheel en kan een mooi statement meegeven. Er zijn vele verschillende types die allemaal een eigen status en verhaal kennen.

Hoeden

Al honderden, zo niet duizenden jaren gebruiken mensen hoeden voor allerlei verschillende redenen. Ze komen dan ook voor een ontelbaar veel verschillende soorten en maten. Je hebt bijvoorbeeld de bolhoed, deze was vooral in trek in de eerste helft van de 20e eeuw. De hoge hoed die is doet denken aan de rijken teen tijde van de industriële revolutie en de typisch Mexicaanse sombrero. Ook tegenwoordig gebruiken mannen nog vaak een hoed om hun outfit compleet te maken. Met name deukhoeden zijn tegenwoordig weer in trek, of eigenlijk nog steeds. Dit item is tijdloos en past feilloos op een maatpak. Voor vrouwen zijn het dragen van hoeden meer een soort competitie. Zo is het bijvoorbeeld met prinsjesdag gebruikelijk voor hooggeplaatste en vooraanstaande vrouwen om een zeer extravagante hoed op te zetten. Er is bij deze competitie een gouden regel: de koning mag de grootste hoed dragen.

Petten

Een pet was van oorsprong een kledingstuk dat vooral door boeren en arbeiders werd gedragen. De cap voorkwam dat de zon constant in de ogen scheen. Deze traditionele pet is echter bijna volledig uit het straatbeeld verdwenen en tegenwoordig draagt men meer honkbalpetten of snapbacks. Dit zijn modieuze en populaire varianten met veel verschillende kleuren en prints. Met de opkomst van het internet is het tegenwoordig heel makkelijk petten kopen in verschillende varianten en kleuren.

Mutsen

Mutsen zijn uniek onder de hoofddeksels. Ze omsluiten namelijk het hoofd in plaats van dat ze er op liggen zoals petten en hoeden. Een muts is vooral ontworpen voor warmte. Het wordt dan ook als vreemd aangezien als je een muts in de zomer draagt.

http://www.snapbacks.nl/

Related Posts

Cadeau 40 jaar getrouwd

Een autorijschool in Arnhem voor jou

Onze zoektocht naar handgemaakte sieraden