Eijo
Image default
Business

Hoe werkt een 3D-printer

Een 3D-printer is een apparaat dat op basis van digitale bouwtekeningen, in computers, een driedimensionale objecten kan produceren. Dit gebeurt door middel van het opstapelen van bepaalde lagen van een desbetreffend materiaal. Deze materialen zijn heel uiteenlopend en kunnen variëren van kunststoffen en nylon maar ook chocolade word ook wel gebruikt.

In 1989 is de voorloper van de 3D-printer uitgevonden maar werkte toen nog iets anders. Het idee was het zelfde en ook werd het een 3D-printer genoemd. Echter de moderne techniek is zo aan het veranderen dat het niet meer op elkaar lijkt. In het jaar 2000 werd de 3D-printer echter meer in gebruik genomen. Dit werd voornamelijk gedaan om prototypemodellen sneller en gemakkelijker te maken. De eerste toepassing van de 3D-printer was met metaal als supplement.

Tegenwoordig wordt er voornamelijk een fijn poeder gebruikt als supplement voor 3D-printers. Voor dit fijne poeder kunnen verschillende materialen gebruikt worden zoals gips, plantaardige stoffen, bio plastic, polyurethaan, polyester en epoxy. Door het gebruik van deze poeders kan er op een relatiefgemakkelijke en snelle manier een 3D-print worden gemaakt. Naast deze poedermethode is er ook nog een andere methode, fused deposition modelling (FDM). Met deze manier worden gesmolten polymeren (ABS, PLA) op een support laag gespoten, en word doormiddel van verschillende lagen een object gecreëerd. Naast deze methoden zijn er nog een tal van andere methoden om 3D-prints te maken.

Vaak worden 3D-printers gebruikt door bedrijven om snel een prototype van een nieuw product te maken. Maar ze kunnen ook thuis voor de hobbyist gebruikt worden. De prijzen van deze 3D-printers lopen heel erg uiteen. Je kunt een echte 3D-printer nu aanschaffen voor enkele honderden euro’s maar ze bestaan er ook voor honderdduizenden euro’s. Er zit daarom ook wel degelijk een groot verschil tussen deze printers. Vaak zijn de goedkopere printers traag en kunnen in niet zo’n grote resolutie werken en hebben ingewikkelde software nodig om bediend te worden. Er is daarom ook een speciale 3D-pen waarmee een driedimensionaal object gemaakt kan worden, deze moet echter wel met eigen hand worden bediend, maar dan kun je ook al je creativiteit te boven gaan.

https://www.3dfilament.supplies/

Related Posts

GPS Trackers

Aziatisch all-you-can-eat wokrestaurant

Passend lichtplan laten maken?