Eijo
Image default
Business

Hoe verloopt een wortelkanaalbehandeling?

Bij een ontsteking of abces in de mond, kan de tandarts zeggen dat er een wortelkanaalbbehandeling nodig is. Veel mensen hebben er wel al eens van gehoord of kennen iemand die het heeft laten doen, maar hebben geen idee wat het inhoudt. 

Een wortelkanaalbehandeling is een oplossing wanneer de wortelpunt (apex) van de tand onstoken raakt of bij een ontsteking aan het pulpa, het levend weefsel in de tand dat bestaat uit zenuwvezels en bloedplaatjes. Die ontstekingen kunnen ervoor zorgen dat er een abces gaat groeien die koorts veroorzaakt, als er niet op tijd ingegrepen wordt, is de kies trekken onvermijdelijk. In zo’n gevallen is een wortelkanaalbehandeling nodig. Er zijn mensen die wat angst ervoor hebben, maar meestal is dat omdat ze niet weten wat het inhoudt. Wat gebeurt er dan bij een wortelkanaalbehandeling?

Eerst en vooral is het goed om te weten dat de behandeling volledig pijnloos is. Ze wordt uitgevoerd door een endodontoloog, een tandarts die nog een aanvullende opleiding heeft gedaan om zich in wortelkanalen en wortelkanaalbehandelingen te specialiseren. De endodontoloog die de behandeling zal uitvoeren, zal ook vooraf met u bespreken wat er gaat gebeuren.

De behandeling verloopt als volgt: Voor het van start gaan, krijgt de patiënt een plaatselijke verdoving toegediend. Dan kan de behandeling beginnen. Eerst wordt er een klein gaatje geboord in de tand of kies om bij de holte te komen waar de bloedvaten en zenuwen zich bevinden. De arts zoekt de toegang naar de kanaaltjes, maakt ze schoon en geeft ze vorm. Hierna vult hij de tand of kies met een speciale vloeistof zodat er geen ruimte is voor bacteriegroei in de kanaaltjes. Vervolgens wordt ook het gaatje dat geboord werd voor toegang tot de kanaaltjes weer gevuld. Om de tand of kies weer af te werken, wordt er een uitgebreide vulling ingeplaats of een kroon opgezet. Dan is de behandeling afgelopen.

http://www.orfeokliniek.nl

Related Posts

Grafstenen in Utrecht van Artea Grafmonumenten

Online Marketing in Veenendaal voor uw bedrijf!

Schuifpuien