Eijo
Image default
Business

Hoe kies ik het ideale formaat tegel?

Tegenwoordig wordt het steeds populairder om af te stappen van een ouderwetse houten vloer of wand, en om over te stappen naar PVC tegels. Deze onverwoestbare tegels zijn relatief goedkoop, passen bij iedere kamer én ze zijn ook nog eens zeer gemakkelijk schoon te maken. Wel zijn de tegels beschikbaar in diverse formaten. Hoe kom je er nou eigenlijk achter wat het voor jou ideale formaat tegel is? Wij hebben enkele formaten voor je op een rij gezet, inclusief hun voor- en nadelen, waarna je zelf jouw ideale formaat uit kunt kiezen.

120 x 120

Laten we allereerst voor een groot formaat gaan. De PVC tegels van 120 bij 120 centimeter bestaan uit grote vlakken, waardoor ze ideaal zijn voor in de woonkamer. Dit tegelformaat is zeer geschikt voor grote ruimtes. Bovendien heb je bijna niet te maken met groeven, waardoor ook het schoonmaken een fluitje van een cent is.

75 x 75 en 60 x 60

De tegels van 75 bij 75 en die van 60 bij 60 centimeter zijn prachtige tussenformaten. Omdat niet iedere kamer zo groot is als de woonkamer, zijn dit prachtige formaten om te combineren en om de ruimte op te vullen. Ook hier heb je te maken met relatief weinig groeven.

30 x 60

De rechthoekige 30 bij 60 tegels zijn op het lijf van iedere badkamer geschreven. Deze stijltegels fleuren jouw badkamer als geen ander op en zorgen voor een moderne, rustieke uitstraling.

20 x 20 tegels

Ben je een echte creatieveling, dan zijn de 20 x 20 tegels ideaal voor jou. Door het kleine formaat kun je verschillende kleuren combineren. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een damvloer maken, of zelf een mozaiek op de muur in elkaar zetten. Leuk, toch?!

Weet je nou nog steeds niet welk tegelformaat het beste bij jouw huis of kamer past? Pand16 geeft je er graag advies over. Bekijk de website van deze tegelgroothandel en lees verder over de mogelijkheden.

 

https://www.pand16.nl/

Related Posts

Goedkope Vespa windscherm

Le Duc Detail Styling

Floodlights van ATEX