Eijo
Image default
Business

Heren sieraden de laaste mode de heren oorbelllen

 

De keuze aan heren sieraden wordt steeds groter. Er is een behoorlijk lange periode geweest dat mannen naast een horloge of een trouwring niet gezien werden met heren sieraden maar dat tij is gekeerd, sieraden voor mannen zijn weer helemaal terug. Eigenlijk is dat helemaal niet modern, heren oorbellen werden waarschijnlijk al gedragen voordat vrouwen oorbellen droegen. Heren oorbellen hebben in de loop der tijd veel betekenis gehad voor onze geschiedenis. Door online heren sieraden te bestellen kun je als man voor weinig geld zeer verzorgd voor de dag komen, net als vroeger dus!

 

Stoere heren oorbellen

Bij Eskimo’s droegen ze vroeger al heren oorbellen, het prikken van gaatjes was een ritueel dat bestemd was voor echte mannen. Er is een mummie gevonden bij een gletsjer die ook voorzien was van gaatjes in de oren. Later werden heren oorbellen een teken van welstand, edelmannen droegen oorbellen om te laten zien dat ze welvarend waren. Schippers droegen ook oorbellen, maar deze heren sieraden droegen ze om een andere reden. Ze diende om bij een ongeval de begrafenis van te betalen. Tot op de dag van vandaag zie je in de scheepvaart en aan de Nederlandse kust veel mannen die oorbellen dragen.

 

Heren sieraden en mode

Er wordt weleens gezegd dat een oorbel die aan één zijde wordt gedragen bij een man een teken is van homoseksualiteit. Maar er is geen overeenstemming of dat links of rechts zou zijn, en of dit echt een symbool is. Eigenlijk kun je dat idee het beste links laten liggen, of rechts, wat jij wilt en één heren oorbel dragen aan de kant die jij wilt, of draag er gewoon twee. Het dragen van heren sieraden en heren oorbellen heeft niets te maken met voorkeur, het is gewoon een manier om goed verzorgd voor de dag te komen, voor mannen van alle voorkeuren.

 

Zijn heren oorbellen anders dan die voor vrouwen?

Hoewel er een aantal oorbellen speciaal voor mannen worden ontworpen, en sommige merken een speciale lijn heren oorbellen voeren, komt het neer op een persoonlijke voorkeur. Een oor verschilt niet zoveel, oorbellen zijn net zo goed door mannen als vrouwen te dragen. Kies dus wat jij mooi vindt en draag ze op jouw manier.

 

Veel mogelijkheden met heren oorbellen

Je kunt oorbellen op verschillende manieren dragen, bijvoorbeeld:

 

  • Gewoon standaard een gaatje in de oorlel. Daar voel je weinig van, zorg wel dat het hygiënisch gebeurt.
  • Er zijn ook oorbellen die dwars zitten zodat je een groot gat in het oor ziet. Gelukkig is het oorlel elastisch, en door steeds een iets grotere oorbel te plaatsen kun je het weefsel langzaam oprekken.
  • Je kunt ook een piercing laten maken in het kraakbeen, dat geeft een punk look, standaard is gewoon door de oorlel. Dat weefsel herstelt ook vrij snel als je besluit geen heren oorbellen meer te dragen.

 

Met een Nederlandse rockband als de Golden Earring mogen we als mannen best trots zijn op heren oorbellen. Van goud, zilver, met of zonder steen. Hoe je ze ook draagt, waar en hoeveel, heren sieraden zijn weer helemaal terug!