Graffiti verwijderen door te luchtgommen is nieuwste trend

Graffiti verwijderen is de specialisatie van Riforma. Riforma heeft mijn zijn speciale Riforma-methodiek een ideale manier gevonden om graffiti op een eenvoudige, maar zeer efficiente manier te verwijderen. In tegenstelling tot chemische producten dewelke tegenwoordig zeer vaak gebruikt worden, tast luchtgommen de ondergrond niet aan waardoor deze nog jaren zonder enig probleem mee gaat. Bij chemisch “oplossen” van de verf van de graffiti ga je op de plaats van de verf altijd een bepaalde impact hebben op de ondergrond. Afhankelijk van die ondergrond, bakstenen, beton, crepie, zal er op lange termijn mogelijks verkleuring optreden of is het mogelijk dat er een vorm van vochtprobleem ontstaat op deze plaats.

Door de Riforma-methodiek toe te passen zal de muur eigenlijk gewassen worden. Er wordt onder een lage druk straalmiddel op de muur geblazen, maar dit in combinatie met het vernevelen van water. Dit gebeurd automatisch zodat er nooit te veel water wordt toegevoegd wat het effect van het luchtgommen teniet zou doen. Door deze combinatie ga je het object, in plaats van de zandstralen en de ondergrond te beschadigen door de agressiviteit van de hoge druk, licht schuren, maar wel in combinatie met water zodat er geen strepen of oneffenheden ontstaan op een glad object.

Voor graffiti op baksteen heeft luchtgommen het voordeel dat het ook in de poriën van de baksteen kan geraken. De Australische mineralen worden door middel van luchtdruk ook in deze poriën geblazen waardoor de aangebrachte verf mee wordt “weggeschuurd”.

Op beton is het zelfs nog veel belangrijker om niet met chemische reinigingsmiddelen te werken. Deze is van nature glad en het water zal er steeds over glijden. Door de chemische werking bestaat de kans dat het beton na lange inwerking aangetast wordt en daardoor zijn waterafstotende laag verliest. Doordat er met het luchtgommen eerder gewassen wordt, is er absoluut geen gevaar om mogelijks neveneffecten te krijgen.

Het grote nadeel als iemand graffiti op de gevel aanbrengt is niet enkel het feit dat je gevel zijn grandeur verliest, maar ook dat er na het verwijderen toch steeds maar een klein stukje is dat “schoon” gemaakt is, waardoor de sporen van de graffiti toch steeds zichtbaar blijven… Daarom zal Riforma steeds ook de ruimere omgeving van de graffiti behandelen om zo toch een minder harde overgang te maken tussen het gereinigde oppervlak als het oude, reeds door uitlaatgassen of grooen door bomen, bevuilde oppervlak.

Op aanvraag is het natuurlijk mogelijk om op dat moment de volledige gevel te reinigen. Op die manier zal er helemaal geen enkel spoor over blijven van de aangebrachte graffiti. Bij onze Riforma-methodiek hebben we het voordeel dat we met de nieuwe wetgeving van januari 2017 waarbij het verboden is om veel stof te creëren op openbare plaatsen, nog steeds niet met een afgeschermde stelling hoeven te werken. Het grote voordeel voor de klant is natuurlijk een kostenbesparing. Stellingen op en afbreken zijn tijdrovende zaken waarvoor best veel geld gevraagd wordt. Doordat Riforma de combinatie maakt met water, wordt er geen stof gecreëerd en is deze maatregel van het plaatsen van een stelling niet nodig. Riforma zal dan ook steeds met een hoogtewerker werken. Afhankelijk van de locatie (verhard/onverhard) zal er gekozen worden voor een aangepaste hoogtewerker zodat er geen sporen zullen achterblijven. Een hoogtewerker zorgt ook voor een zeer grote flexibiliteit en snelheid in het uitvoeren. Ook het snel nog even meenemen van de houten oversteek van het dak, is de hoogtewerker een goede oplossing.

Kortom, Riforma is een bedrijf dat zich toespits op het bijzonder efficiënt werken, en dit zowel voor het verwijderen van graffiti als het reinigen van houten oppervlakten. Natuurlijk op een zo goedkoop mogelijke manier voor de klant.