Eijo
Image default
Business

Floodlights van ATEX

De afkorting ATEX staat voor de Franse term ATmospheres Explosibles. Het wordt als synoniem gebruikt voor twee richtlijnen op het gebied van explosieven. Het is vanaf 1 juli 2003 verplicht voor organisaties om te voldoen aan de nieuwe ATEX richtlijnen als er op de werkvloer explosiegevaar is. Een van de onderdelen van ATEX is dat er zones worden ingedeeld. Het gaat hierbij om de zones 0/1/2/20/21 en 22.

Wat is een floodlight lamp?

Een floodlight led heeft een opvallend uiterlijk wanneer je deze vergelijkt met andere lampen. Het unieke uiterlijk van deze lamp heeft geen specifiek doel, behalve dat de lamp daardoor gemakkelijker te bevestigen is. Daarnaast heeft het een erg robuuste uitstraling waardoor deze verlichting goed tegen een stootje kan. Een floodlight atex lamp is een schijnwerper lamp waarmee je bepaalde oppervlaktes en objecten goed mee kunt verlichten. Denk bijvoorbeeld aan een haven of een andere industriële locatie die in z’n geheel verlicht moet worden. Dankzij een ATEX floodlight kun je op zware locaties grote oppervlakten verlichten.

Waarom kiezen voor ATEX en Floodlight verlichting?

Er zijn een aantal speerpunten waarom je zou kunnen kiezen voor floodlights. Een van die voordelen is dat deze verlichting te gebruiken is in zowel gasgroep IIC als IIB+H2. Dit wil zeggen dat de lampen gebruikt mogen worden binnen de temperaturen -20 graden Celsius en +60 graden Celsius en -60 graden Celsius en +60 graden Celsius. Daarnaast is de gegoten aluminium behuizing van speciaal materiaal gemaakt zodat deze bestand is tegen onder andere zeewater. Het is dus ook een erg geschikte lamp om te gebruiken op bijvoorbeeld de scheepsvaart. Daarnaast zijn er verschillende verlichtingsbronnen verkrijgbaar. Denk hierbij aan QT, HIT en HST. Dankzij de hellingshoek van de lamp is deze verstelbaar in graden stappen van 15 en 30 stappen. De lamp kan dus vanaf 1 positie allerlei verschillende plaatsen verlichten.

http://zone-atex.nl/floodlights/

Related Posts

De voordelen van een PlayStation Plus abonnement zijn groot

Vind online een slotenmaker Zoetermeer

Energy efficient home with a heatpump in East lothian