Een trap zandstralen wordt een trap stralen (luchtgommen)

Eijo

Een trap zandstralen is ouderwets, tegenwoordig spreken we over een trap stralen wat voor Riforma een eenvoudige opdracht is. Riforma is namelijk gespecialiseerd in luchtgommen waardoor wij uw trap weer als nieuw maken. Het natuurlijke hout komt weer tevoorschijn zonder enige beschadiging door hoge druk en agressieve producten zoals bij zandstralen waardoor alle nerven “open” gestraald worden en het hout bijzonder kwetsbaar wordt voor nieuw vuil, daarnaast gebruiken wij geen chemische middelen en werken we onder lage druk met een kleine hoeveelheid mineraalkorrels. Deze mineraalkorrels van Australië, maken effectief het grote verschil met alle andere straalmiddelen. Een “standaard” straalmiddel bestaat uit ‘zandkorrels’ met een bepaalde omtrek. Het merendeel hiervan is rond waardoor het steeds een “inslag” maakt op het te behandelen oppervlakte. Het Australische straalmiddel wat Riforma gebruikt heeft een speciale vorm, niet helemaal rond, maar wel met een paar hoeken erin. Daarnaast krijg je met de speciale Riforma-methodiek eerder een schurend effect, zodat de nerven niet open gestraald worden, maar dat het hout gewoon op een natuurlijk manier geschuurd wordt.  Een groene manier van werken die zeer milieuvriendelijk is. Ook de noodzakelijke (lage) druk dewelke geproduceerd wordt door een compressor is zo gekozen dat hij weinig verbruikt dus een lage ecologische voetafdruk na laat. Doordat er bij het luchtgommen veel minder straalmiddel nodig is dan bij het traditioneel zandstralen, heb je achteraf ook minder last van straalmiddel dat je overal nog terugvindt. Zonder straalmiddel kan je natuurlijk niet werken, dus ergens zal je nog wel een stukje terug vinden, maar veel minder dan bij zandstralen. Ook wordt er veel minder stof geproduceerd waardoor binnenshuis werken geen probleem geeft. Alles zal in de mate van het mogelijk ook afgeplakt worden om uw kostbare schilderijen of andere zaken te beschermen tegen het afkaatsende straalmiddel. Ook andere renovatiewerken zoals houten vloeren, keukens, balken, deuren enz. behoren tot de mogelijkheden om terug in een nieuw kleedje te steken door middel van kostenefficiënt te luchtgommen.

Wat kun je bereiken met het luchtgommen van je trap? Stel je voor dat je een huis koopt wat voor 90% aan je verwachtingen voldoet, maar toch net dat persoonlijk tintje mist, maar je budget het niet toe laat om nog grote kosten te maken. Dan is je trap luchtgommen een ideale oplossing. Je gaat van iets, wat van de gelijkvloers tot de hoogste verdieping komt, een volledig nieuwe uitstraling geven waarbij je de natuurlijke houtkleur terug boven kan laten komen of je kan hem achteraf een nieuw kleurtje geven, wat je woning dadelijk een nieuwe, frisse uitstraling geeft en dit allemaal met een beperkt budget in vergelijking met een volledige nieuwe trap!

Maar als je overschildert, waarom zou je dan eerst luchtgommen? Je zou bv ook een primer kunnen gebruiken om eerst aan te brengen en daarna het nieuwe kleurtje te gebruiken… Simpelweg omdat je de trap toch altijd eerst wat zal moeten opschuren voor je er enige laag op kan aanbrengen. Als je manueel gaat schuren kost dit je zeer vele uren werk, en daarnaast heb je ook de kans dat je bepaalde, moeilijk bereikbare plaatsen slecht schuurt. Als je hierover gaat schilderen gaat de verf na verloop van tijd los laten. Als je kiest voor luchtgommen, komt het originele hout terug boven en begin je altijd vanaf de basis. Dit heeft als gigantisch voordeel dat je mogelijkheden eindeloos zijn van bewerken en dat, voor welke bewerking je ook kiest, deze er jaren op blijft zitten zonder los te komen! Kortom, als je je trap dan toch in een nieuw kleedje wil steken, doe het dan dadelijk grondig zodat je niet voor dubbele kosten komt te staan na een paar maanden! 

Daarnaast kan ook voor buitenwerk,luchtgommen de perfecte oplossing bieden. Door verneveling van water wordt er zelfs helemaal geen stof geproduceerd en moet er daardoor voor gevelreiniging geen stellingen geplaatst worden, alles kan gebeuren met een hoogtewerker, wat voor een grote tijdswinst zorgt en daardoor dus ook een prijswinst op levert!

Wens je meer informatie over de mogelijkheden of vraag je je af of iets specifieks tot de mogelijkheden behoort, contacteer Riforma, zij staan je bij met raad en daad!