Eijo
Image default
Business

Diamanten ringen, voor elke gelegenheid

Diamanten, wie wordt er tegenwoordig niet verleid door de prachtige glinstering en uiterst mooie gloed van deze edelstenen. Diamanten zijn terug te vinden in veel soorten sieraden, zoals kettingen, oorbellen en natuurlijk ringen. Hierbij kunt u denken aan een trouw- of verlovingsring, maar een ring met een diamant erin verwerkt staat ook erg chique bij uw outfit voor eigenlijk elke gelegenheid.

Veel keus in diamanten ringen

Als u op zoek gaat naar een diamanten ring is er veel keuze. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een bonte en opvallende ring met veel en grote diamanten erin gelegd, maar als u liever voor een wat neutraler uiterlijk gaat, zijn er natuurlijk ook ringen die een stuk bescheidener zijn met een kleine, simpele diamant erin verwerkt. Welke stijl u kiest, ligt helemaal aan uzelf. Maar wat wel belangrijk is, is om goed te kijken naar het aantal karaat van de diamanten die zijn gebruikt. Het gewicht van edelstenen wordt namelijk uitgedrukt in karaat. Een zwaardere diamant is dus van een hoger karaat, dit betekent dat de kwaliteit beter is maar dat de diamant, en het sieraad waarin de diamant is verwerkt, duurder is.

Zuivere diamant vs imperfectie diamant

Een diamant is voor zover bekend het hardste materiaal dat in de natuur voorkomt. Oftewel, doordat de diamant een product van de natuur is, is het nooit 100% perfect. De imperfecties die een diamant kan bevatten zijn vaak met het blote oog niet goed te zien, maar toch hebben deze invloed op de waarde van de diamant. Een diamant met geen imperfecties is simpelweg van betere kwaliteit en bevindt zich daardoor ook in een hogere prijsklasse. Zo is een zuivere diamant kleurloos. Hoe minder de kleur, hoe zuiverder dus hoe waardevoller. Een veel voorkomende verkleuring is bijvoorbeeld geel, maar deze kleur laat de waarde van de diamant dalen. Echter kunnen hele unieke kleuren zoals roze of blauw juist weer zorgen voor een waardestijging. Uiteindelijk ligt de keuze natuurlijk bij u, en moet u gewoon kiezen wat u het mooist vindt.

X

https://www.diamantendeals.nl