De soort dakbedekking per dak.

Eijo

Een huis bestaat uit verschillende hoofdcomponenten die essentieel zijn om normaal te kunnen leven binnen het huis. Het is belangrijk dat deze componenten goed worden gemaakt en worden bevestigd aangezien dit doorslaggevend is voor de kwaliteit van het huis. Een belangrijke component van het huis is het dak. Er kunnen verschillende dingen worden gedaan aan het dak en er zijn verschillende keuzes uit verschillende soorten daken. Het is belangrijk om goed na te gaan hou het dak er uit gaat zien en op basis van die uitkomst te beslissen welke soort dakbedekking je wil gaan kiezen.

Een plat dak, dat vooral voorkomt bij bungalows, is een dak dat vooral voorkomt bij vrijstaande huizen. Er kunnen verschillende soorten dakbedekking op een plat dak als je dat zou willen. De beste vorm van dakbedekking op een plat dak is bitum. Dit is makkelijk te bevestigen in de hoeken van een plat dak, het is heel flexibel en buigbaar. Hierbij kom ook nog eens dat een bitumen dak relatief goedkoop is en een lange tijd mee gaat. Hierom is het ook een hele populaire vorm van dakbedekking. Een andere vorm van dakbedekking die veel wordt gebruikt bij huizen met een schuin dak, zijn dakpannen. Tegenwoordig zie je in elke nieuwbouwwijk wel dakpannen als dakbedekking. Dit kom omdat de dakpannen relatief goedkoop in grote getallen kunnen worden geproduceerd. Ook gaan de dakpannen gemiddeld 40 jaar mee waardoor het een duurzame manier van dak bedekken is.

Een vorm van dakbedekking die relatief duur is en voornamelijk voorkomt bij huizen uit het duurdere segment zijn rieten daken. Deze daken worden al honderden jaren gemaakt en het dekken van een rieten dak wordt als een apart ambacht gezien. Een rietdekkersbedrijf bestaat daarom ook voornamelijk uit vakmensen die veel passie voor het vak hebben en erg meegaand zijn met de klant.

http://www.rietwerk.nl/