De basis van technische SEO

Eijo

Technische SEO is een onderschat fenomeen binnen zoekmachine optimalisatie. Men staart zich dood op content optimalisatie en het vergroten van de autoriteit van de website, waardoor de basis, de techniek, vergeten wordt. Door deze stappen te doorlopen, heb je in ieder geval de basis voor een technisch geoptimaliseerde website, volgens de richtlijnen van Google.

Toegang

Allereerst is toegang zeer belangrijk, zowel voor bezoekers als voor zoekmachines. Door deze checklist af te gaan, weet je zeker dat jouw website op de juiste manier toegang geeft:

–        De content is zichtbaar en niet verborgen achter inlogschermen

–        Google ziet de pagina op dezelfde manier als een bezoeker

–        De website heeft een XML sitemap

–        De website is aangemeld bij Google Search Console

–        De website heeft een robots.txt bestand

–        In het robots.txt bestand staat de sitemap.xml verwerkt

–        De website heeft de juiste statuscode

Toch bestaat technische SEO uit meer dan alleen toegang.

Snelheid en responsiveness

Ook de snelheid van een website en de responsiveness zijn een belangrijk onderdeel van technische SEO. Wanneer een bezoeker op jouw website komt, moet deze niet een halve minuut wachten totdat een pagina geladen is. Om de laadtijd te beperken, kun je dan ook diverse dingen doen. Houd de code zo klein mogelijk, verklein afbeeldingen, zorg dat jouw server ook daadwerkelijk in Nederland gevestigd is en zorg dat er niet teveel requests worden gestuurd.

Behalve bovenstaande stappen, moet jouw website zich ook zelf aan kunnen passen aan mobiele apparaten. Deze hebben vrijwel nooit hetzelfde formaat. Een responsive website bestaat uit diverse dynamische onderdelen, die zich automatisch aanpassen aan verschillende formaten. Het mobiele internetverkeer is sinds enkele jaren hoger dan dat van de desktop. Wil je niet meer dan de helft van jouw klanten mislopen, dan is het zaak om jouw website geheel responsive te maken.

Een partij die jouw kan helpen bij het gehele technische aspect van SEO, is De Online SEO Specialist. Bekijk direct de mogelijkheden bij dit SEO bureau.