Eijo
Image default
Business

Coding and marking

Door de jaren heen zijn er een tal van interessante ontwikkelingen geweest op het gebied van het coderen van producten. Na de industriële revolutie werd er niet meer handmatig maar door middel van machines geproduceerd. Dit zorgde ervoor dat er sneller en meer producten konden worden geproduceerd. Al deze producten moesten ook op een gegeven moment gecodeerd worden. Dit wordt tegenwoordig gedaan door zogenaamde codeer machines. Er zijn tegenwoordig verschillende soorten codeer machines te vinden op de markt. Verschillende producten vereisen namelijk allemaal een specifieke manier van coderen. Je kunt hierbij denken aan speciale codeermachines voor farmaceutische producten, voedingsmiddelen tot aan kabels. Je hebt bijvoorbeeld wel eens op de kabels van je computer gezien dat daar speciale codes op zijn geprint. Dit vereist precisiewerk en kan dus alleen maar door middel van machines gedaan. Het coderen van producten kan ook wel genoemd worden als coding and marking.

Er wordt op verschillende manieren gecodeerd. Een code kan namelijk bestaan uit letters, cijfers, barcode maar ook een QR Code. QR codes kennen vooral de laatste jaren veel gebruikt. Voorheen werden QR codes vooral gebruikt voor het coderen van auto’s. Maar tegenwoordig wordt het voor verschillende dingen gebruikt. Dit komt mede doordat de QR code makkelijk met het smartphone gescand kan worden waardoor informatie over een product makkelijk kan worden gedeeld. De tweedimensionale streepjes code kan door middel van een QR code printer geprint worden op verschillende producten.

Voor verschillende producten worden ook verschillende soorten inkt gebruikt om de producten te coderen. Het is zeer afhankelijk van het materiaal waar er op wordt gedrukt. Het plaatsen van de codes kan op verschillende manieren worden gedaan. Dit kan tegenwoordig bij contactloos. Er wordt continue in het coding and marking segment geïnnoveerd waardoor de codes steeds makkelijker en sneller op de producten worden geplaatst. Soms gebeurd dit zelfs geheel contactloos waarbij er codes door middel van een laser op producten worden geplaatst.

http://www.kba-metronic.com

Related Posts

Mondhygiƫne

Woningfotografie van hoge kwaliteit

Betrouwbaar ICT-bedrijf in Ede