Eijo
Image default
Business

Basiq Group en het schoonmaken van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn in een rap tempo een opmars aan het maken in Nederland. Alhoewel de panelen u veel rendement opleveren dient u er ook wel een beetje werk in te steken. Het schoonmaken van de zonnepanelen zullen u een verhoogd rendement aan zonne-energie geven. Het is niet voor iedereen weggelegd om het dak op te klimmen Basiq Group is een partij die dit vervelende klusje voor u uit handen kan nemen. Basiq Group werkt daarnaast met producten die niet belastend zijn voor het milieu. Niet alleen uw zonnepanelen zullen een positieve bijdrage leveren aan het milieu, maar ook de schoonmaak wordt op een bewuste manier gedaan. In dit artikel vindt u een aantal feitjes over de schoonmaak van zonnepanelen.

Wat is de meerwaarde?

Als de zonnepanelen regelmatig worden schoongemaakt zal dit ervoor zorgen dat u flink wat extra knaken zal verdienen! Een goed schoongemaakte zonnepaneel levert al gauw een extra rendement van 3% op! Hoewel de regel de zonnepanelen wel enigszins schoonmaken zal dit hardnekkig vuil niet zomaar wegspoelen. Zogeheten hotspots worden op de zonnepanelen gecreëerd door bijvoorbeeld de uitwerpselen van vogels. Deze hotspots vangen de energie dan niet meer goed energie op en dat kan schadelijk zijn voor de panelen. Heeft u geen zin om het dak op te gaan om deze hotspots weg te poetsen? Dan kunt u de hulp inschakelen van Basiq Group.

Weet het verschil

Als u zonnepanelen verticaal heeft geplaatst kan het verlies in rendement zelfs nog hoger zijn. Dat heeft te maken met de zogeheten “strings” die in de zonnepanelen zitten. Vuil stroomt door deze strings automatisch door naar de bodem van de zonnepanelen. Deze panelen moeten dus ook een stuk vaker schoongemaakt worden

Zonnepanelen schoon laten maken

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de zonnepanelen schoon te laten maken. Veel mensen kiezen ervoor om dit te laten doen door Basiq Group. Basiq Group raadt aan om de zonnepanelen eenmaal per jaar schoon te laten maken, bij voorkeur in het voorjaar. Een samenwerking met Basiq Group zal u zoals gezegd veel rendement opleveren!

Related Posts

Het vijverhandboek had ik veel eerder moeten zien!

Computer reparatie Leiderdorp

Veilig werken doe je met een ATEX floodlamp