Eijo
Image default
Business

Auto verkopen via een autoveiling

De allersnelste en bovendien makkelijkste manier om je auto te verkopen is wel de autoveiling. De autoveiling is namelijk de verzamelplek van autobedrijven. Wanneer je de auto aanmeldt bij een autoveiling dan worden er ruim 5000 autobedrijven op de hoogte gebracht. De bedrijven kunnen je auto dan bekijken en meteen een bod uitbrengen. De veiling is zeer effectief omdat deze 24 uur duurt. De tijd van bieden is kort en daardoor komen de biedingen ook sneller bieden. In praktijk wordt er sneller een goede prijs behaalt.

 

De beste prijs

Vanaf het moment dat de auto in de online veiling staat kunnen de autobedrijven beginnen met bieden. Er zijn meer dan 5000 autobedrijven aangesloten en dat betekent dat er een gegarandeerd goed bod uit de veiling komt rollen. Lang hoef je niet te wachten want de veiling duurt slechts 24 uur.

 

Verkopen is niet verplicht

Uiteraard blijf je zelf de baas over je eigen auto. Jij bepaalt dus of de auto wel of niet verkocht wordt. Staat het bod je niet aan, dan verkoop je toch gewoon niet je auto. Met een druk op de knop kun je het bod accepteren of afwijzen. Wat je ook beslist, er zijn geen kosten of risico’s.

 

RDW erkende autobedrijven

De autoveiling telt inmiddels een aansluiting van meer dan 5000  autobedrijven welke allen RDW erkend zijn. Met deze RDW erkenning kunnen zij auto’s op naam van het bedrijf zetten en daarmee dus ook vrijwaren. Jij ontvangt bij de verkoop meteen de vrijwaring en bent dus ook letterlijk van je auto af. De wegenbelasting stopt automatisch omdat de RDW dit weer aan de belastingdienst doorgeeft. De uitbetaling vindt altijd tegelijkertijd plaats met de vrijwaring.

 

Makkelijker kan niet

Een makkelijkere manier van verkopen is er niet. Je hoeft namelijk geen advertentie tekst te schrijven en zelf de verkoper te spelen. Het aanmelden van je auto is namelijk al voldoende. De veiling neemt namelijk al het werk uit handen en zoek een koper erbij die bovendien het meeste voor je auto wil teruggeven. Door het grote netwerk is de kans zeer groot dat je bovendien de beste prijs voor je auto terug krijgt. Het mooiste van alles is dat het je geen stuiver kost!

 

Probeer het zelf gratis en vrijblijvend uit en ga naar Gratis Mijn Auto Verkopen.