4 Sigaren in onze humidor

Eijo

4 Sigaren uit onze humidor

Graag nemen we u deze keer mee naar een kijkje in het aanbod uit onze eigen, persoonlijke humidor. Door de jaren heen hebben wij van over de gehele wereld sigaren verzameld bij bezoek aan plaatselijke sigarenwinkels. Deze sigarenwinkels bezochten we privé dan wel zakelijk voor het afleveren van onze humidors. De aantekeningen zijn persoonlijke gedachtes welke we hebben opgeschreven in ons schrift welke we bewaren bij onze sigarenaccessoires. Hieronder kunt u lezen over onze ervaringen betreffende 4 van onze sigaren.

Arturo Fuente Gran Reserva Exquisitos Maduro

Deze sigaar wordt gepresenteerd in een cellofaan. Echter als liefhebbers gooien wij dit plastic altijd zo snel mogelijk weg gezien het naar onze mening het rijpen van sigaren in de weg staat. De plastic verpakking wordt tegenwoordig gebruikt vanwege de hygiene in sigarenwinkels. Echter bij ons gebruiken we altijd een handschoentje. Een zoete geur van hooi en hooizolders. Verder ruiken we cederhout, wat een aangename geur. Bij het aansteken van deze sigaar krijgen we een significante pepersmaak welke snel de weg vrij laat voor een typische smaak van maduro (gerijpte) sigaren en florale geuren. Tevens ontdekken we geuren van verse koffie. Tijdens het roken van de sigaar wordt deze romig en maken de florale geuren plaats voor kruidigheid. In de 3e fase ontwaren we minder smaken als koffie, maar meer noten als walnoot en pittige, pikante koekjes.

Prijs is 3,20 €

Lengte is 13 x 113 mm

Ringmaat is 33

Type small panatela

Binnengoed en omblad is Dominicaanse Republiek

Dekblad is Kameroen

 

Por Larranaga Sobresalientes

Deze sigaar werd exclusief voor de ‘United Kingdom’ in 2014 op de markt gebracht. Het is een sigaar met een exotische zeer aantrekkelijke naam. Het formaat sobresalientes betekend in het Spaans weergaloos en voortreffelijk. Het is een naam die echte sigaren aficionados kennen van puros uit 2007 toen de Partagas Sobresalientes verscheen in een zeer antieke humidorreplica. Van deze humidors werden slechts 200 stuks gefabriceerd met de hand. Daarnaast werden deze prachtige, unieke humidors gevuld met maar liefst 50 van deze lekkere sigaren. Het is een vrij uitzonderlijk formaat welke we kunnen plaatsen tussen een robusto extra en een dubbele robusto. Van deze editie de Sobresalientes 2014 Exclusivo Gran Bretana zijn slechts 5000 genummerde boxen uitgebracht. In elke box of kist zaten slechts 10 sigaren. U moet weten dat sigaren in het Verenigd Koninkrijk maar liefst 50 % duurder zijn. De sigaar welke we hier hebben daarmee moeten we het mee doen. Het is een prachtige sigaar met een zeer opvallend gouden sigarenbandje. Het gouden merkbandje wordt gevolgd door het zilveren regionalesbandje. Het dekblad is licht geolied en bij het aansteken ontwaren we een bittere en vegatale smaak. Gelukkig verdwijnt deze bitterheid snel en maakt deze sigaar ons alsnog gelukkig. De sigaar krijgt een kruidige smaak met zoethout en witte peper.

Prijs is 25,60 Brits ponden

Lengte is 21 x 153 mm

Ringmaat is 53

Type is sobresalientes

Binnengoed, omblad en dekblad is Cuba

 

Dunhill 1907 Toro Box Pressed

Sinds de introductie van Dunhill 1907 hebben we een goede sigaar voor bij de koffie erbij. Met deze sigaar knipoogt het merk Dunhill naar het verleden, namelijk naar de introductie van het Engelse tabaksmerk. Als dit de toekomst beoogt ziet het er rooskleurig uit. Zoals u wel weet is in het jaar 2016 een top sigaar van Dunhill op de markt gekomen die hoge punten heeft weten te scoren bij allerlei hoog gewaardeerde instituten als Cigar Afidionado en de lijst top 25 beste sigaren. De Toro is een stevige sigaar welke we vanwege het feit dat een box pressed is goed tussen de lippen kunnen nemen. Ook ligt de sigaar prettig in de hand. De sigaar heeft een zachte en aangename trek en heeft een medium krachtige body. We worden getrakteerd op vele aromatische, kruidige smaken. Op onze tong proeven we koffiesmaken en notige smaken. De sigaar roken we tot we bijna onze mond verbranden. De smaken blijven lang in onze mond hangen.

Prijs is 8,50 Euro

Lengte is 21 x 152 mm

Ringmaat is 54

Type is toro

Binnengoed is Brazilië (Mata Fina), Dominicaanse Republiek (olor en seco ligero, piloto Cubano)

Omblad is Dominicaanse Republiek

Dekblad is Honduras

 

Davidoff Diademas

Master blender Hendrik Kelder heeft na het introduceren van de Nicaragua serie een nieuwe serie ontwikkeld. Onder leiding van de Hendrik en de tabaksmeesters van Davidoff werd er gezocht naar een unieke Nicaraguaanse melange die alle zintuigen prikkelt tot aan de hemel en terug. De lijn werd samengesteld uit geselecteerde planten uit de 4 belangrijkste terroirs van Nicaragua: Esteli, Condega, Ometepe en Jalapa. Het resultaat van ongeveer 10 jaar werk mag er zijn. De sigaren welke we hebben liggen in onze humidor zijn zeer smaakvol en krijgen van veel van onze gasten hoge waarderingen. De 3 verschillende maten sigaren, kortweg vitola’s, zijn short corona, robusto en toro. Het was oorspronkelijk het idee om hiervan een beperkte editie uit te brengen, maar met deze Diadema gooide Hendrik Kelner roet in het eten omdat hij de introductie van de sigaar verlengde. Het is een prachtig vormgegeven sigaar en ziet er zeer aantrekkelijk uit in zijn lichtgenerfde, egaal colorado gekleurde dekblad. A crudo, dat wil zeggen bij het ruiken aan de niet aangestoken sigaar, ruiken we weelderige en zoete smaken als romige melkchocolade en paardenstal. Nadat we de sigaar hebben aangestoken is de sigaar direct in balans qua geuren en smaken. In de mond proeven we een elegante, romige basis met zeer aangename smaken als paprika en cayennepeper. Dat doen ze goed bij Davidoff en daarom hebben we in onze humidor ook een hele kist liggen voor onze beste vrienden. De smaken blijven lang hangen en niet in het minst door de volle rook van deze Diadema Davidoff sigaar. In het 2e gedeelte verwijnt de pittigheid lichtjes en krijgt de sigaar een evolutie naar nog voller en cremiger met een beetje bitterheid welke niet stoort. In het laatste deel, de 3e fase, ontwaren we dat de sigaar droger begint te roken en proeven we enige ziltigheid. In deze laatste fase lijken alle smaken samen te komen en proeven we veel terroir. De sigaar smaakt tot en met het einde over de gehele lengte en is perfect in balans. Een waardige opvulling van onze mooie humidor.